Har du aldrig testat på en cykelsemester tidigare är det hög tid nu? Det finns massor med trevliga platser att besöka och du kan ta din cykel på ett cykelställ om du inte väljer att cykla hemmavid.

Cykelsemester i Sverige

Det är trendigare än någonsin med utomhusaktiviteter och cykling ger dig underbara naturupplevelser samtidigt som det är hållbart och bra för miljön. Dessutom får du motion på köper vilket även är bra för din hälsa. I Ljusdal hittar du många fina cykelstråk vackra plaster att upptäcka längs din väg. Det finns även fina elljusspår, stigar, bergscykling för den som är intresserad.

Välj rätt cykel

När du cyklar upplever du din omgivning på riktig. Du kan lätt stanna till om du ser något spännande på vägen, utan att behöva leta efter parkering. Tänk också på att ta god tid på dig när du cyklar och cykla i den takt som passar dig bäst. Du kan cykla över dagen men även kanske stanna över på något trevligt hotell, pensionat eller camping.

Gör det som passar dig bäst. Vill du uppleva naturen på riktigt är det också bra att ha en ordentlig cykel som tål lite svårare terräng och då är en mountainbike det självklara valet. En mountainbike är en perfekt allroundcykel och är behaglig att köra både på grusvägar och stigar. Så är du sugen på en cykelsemester skaffa nya mountainbikes här.

Serva din cykel

Se till att regelbundet serva din cykel. I alla fall efter vintern innan du tar ut den på våren så kan det vara skönt att få cykeln genomgången och se till att allt fungerar som det ska. Det ska smörjas cykelkedja, se till så att blysning och bromsar fungerar. Du kan så klart göra detta själv. Men det finns även cykelverkstäder som tar sig an cykjlar och fixar till dom innan säsongen.

Uncategorized